Anem de copes


Durant aquests darrers anys, molts països han pres consciència de la problemàtica de l’alcohol i el tabac a nivell de salut, sobretot entre els més joves. D’aquesta manera, molts governs han decidit optar per restringir la publicitat d’aquests productes en determinats suports publicitaris.

Però…què passa amb Internet? Internet no està subjecte a cap de les repressions imposades per llei a d’altres mitjans com la televisió o la premsa. Per aquest motiu, els anunciants de begudes alcohòliques han vist en aquest mitjà la llum per a poder-se comunicar amb els seus públics objectiu. Potser és precisament per aquesta absència de restriccions que les marques de begudes alcohòliques lideren la inversió en aquest mitjà tal com demostren els estudis d’Infoadex de 2008.

I quines avantatges té invertir a Internet?

Aquest mitjà permet mesurar i avaluar l’eficàcia de cada euro invertit en la campanya. Múltiples ratios, estadístiques i eines atorguen una informació exacta. No com passa a d’altres mitjans on l’avaluació és inexacta a través d’enquestes i pànels.

A més a més, permet segmentar el públic objectius a qui es dirigeix la campanya a partir de múltiples criteris: demogràfics, socials, predisposició a comprar o interès en el nostre producte entre d’altres criteris.

Internet també permet controlar la campanya a temps real. Això ens permet modificar les planificacions sobre la marxa, redirigint la inversió cap aquells suports o formats que estiguin mostrant més eficàcia.

Potser encara els hi hauran fet un favor restringint la publicitat d’alcohol a d’altres mitjans, no?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: