Només per a pelrojos…

Molt probablement haureu vist l’anunci: un noi pelroig considera que la gent amb el cabell de color panotxa s’està exhaurint. Se li acudeix organitzar una festa exclusiva per a pelrojos per tal de que això no passi. Com ho fa? A través de la xarxa social que crea només per a pelrojos, es clar.

Realment l’anunci esdevé un gran exemple per explicar com funcionen les xarxes socials i, el poder devastador que poden arribar a tenir (pelrojos de tot el món s’acaben reunint a la plaça roja de Moscú).

Les xarxes socials, un dels últims booms d’Internet, podem definir-les com a formes d’interacció social, que permeten un intercanvi dinàmic d’informació entre persones, grups i institucions. Es tracta d’un sistema obert i en construcció permanent que involucra a grups (en aquest cas pelrojos) que s’identifiquen en les mateixes necessitats i problemàtiques (extinció dels pelrojos) i que s’organitzen per potenciar els seus recursos (tenir descendència pelroja). Així doncs, les xarxes socials, permeten socialitzar o treballar de manera col·laborativa en projectes comuns (festa de pelrojos) creant així espais interactius compartits.

Cada vegada més, les xarxes socials adquireixen un paper més rellevant com a agents socials. En la societat contemporània, amb una absència notable de zones d’intercanvi de discursos (centres cívics, àgora, etc.), les xarxes socials s’ha acabat convertint en l’escenari d’interacció social més popular. No hem deixat mai de socialitzar-nos (recordem que l’ésser humà és social per naturalesa), simplement hem canviat la forma de fer-ho.

Alguns consideren aquest canvi/evolució quelcom positiu i enriquidor mentre que d’altres els costa més d’aprovar. En qualsevol cas, al protagonista de l’anunci li ha anat prou bé!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: