Nens malcriats i la frustració del món real

Nens malcriatsL’altre dia, a classe parlàvem de les avantatges i noves possibilitats del món cibernètic que no ens ha permès mai assolir el món físic. Després de pensar-hi durant una estona, em ve el dubte de si estem culturalment preparats per acceptar la coexistència dels dos móns…

Per una banda, internet ens ofereix una oferta de continguts il·limitada cosa que al món real no passa. A més d’aquesta oferta inesgotable, l’usuari pot accedir a tots aquells continguts del seu interès de manera fàcil i sense necessitat d’escollir: pot tenir absolutament tot el que vol sense gaire esforç mentre que l’esforç és un dels elements més característics del món físic.

Per altra banda, el món físic és finit: no podem entrar a una botiga i trobar-hi una oferta il·limitada de producte com passa al món cibernètic. Un altre aspecte important i diferenciador és el poder d’un consumidor del món físic amb poder d’elecció del consumidor en el món cibernètic. Per exemple, pel que fa a la música, a la ràdio escoltarem el que l’emissora vulgui en funció dels seus diversos interessos, si comprem un CD tampoc n’haurem escollit el seu contingut. En canvi, la música extrta d’internet és com nosaltres volem: escoltem el que nosaltres decidim escoltar.

Internet ens “malcria” oferint-nos tot el que volem i quan ho volem, sense necessitat d’haver d’escollir entre una cosa o una altre. Per contra, el món real és una constant presa de decisions que obliga a escollir entre una o altre opció. Quan hom s’acostuma a tenir tot el que vol (la qual cosa em sembla fantàstica), està preparat per a no tenir-ho?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: