I si té raó l’anunci?

M’ha semblat entendre que ens diuen que un ordinador sense internet “canta”. I mira, em penso que té raó. PC-Internet són dos conceptes que involuntariament associem. Fins a l’extrem que un pc sense internet ens crida l’atenció, ens sorprèn i, sobretot, perceptivament ens sembla inútil. Feu la prova. No us dic més.

Per entendre’ns, per mi, Internet és com un 3 en 1 però amb més opcions que 3. Aviam si m’explico: No se què fer per dinar? me’n vaig a un blog on expliquin receptes. Que vull anar de viatge? entro a les webs de viatges. Que tinc un treball? Busco informació a internet. Vull parlar amb les meves amigues? Internet. I així podem fer una llista interminable on la resposta comodí sempre és Internet.

I la gran pregunta és: i perquè? Què fa que internet ens creï aquesta dependència? Doncs mira, crec que la resposta també la trobem a Internet, per exemple al vídeo de Kevin Kelly “we are the web”.

El vídeo és una demostració de perquè Internet ens “agrada tant”. Tot comença amb el fet que Internet s’adapta molt bé al funcionament del nostre cervell; resulta que es compenetren i treballen bé en equip. Si ens hi parem a pensar un moment, podem fer la prova. Un exemple facilet: el nostre cervell és capaç de crear hiperlinks d’informació: estic parlant d’una cosa i una paraula que dic o penso, fa que en recordi una altra i també l’expliqui o la utilitzi en funció del que estigui fent.

El nostre cervell és flexible, ràpid, capaç de crear links, etc. No em sona això? Diria molt que internet també gaudeix de característiques similars.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: